Huske dere Idol Erik?


Svårt att sæga nei

Igår var jag på jækligt deppigt humør då jag trodde att jag sænt 2500 nok till mitt svenska konto men kom på att det var fel uppgifter.. Men ringde banken och kollade och allt skulle ordna sig, tack och lov før det. Det ær ju bara pengar så ingen som skadas, men det ær ændå lite retligt.
Och så har jag himla svårt att sæga nej till saker och ting, haha, vilken ær ganska roligt då jag hinner uppleva så mycket :) Men idag ær det ju faktiskt vahlborg før de som missat det. Jag hade missat det, det ændå jag hade i huvudet var att jag ær ledig imorgon, haha. Men så ringde Lovisa nu och frågade om vi skulle ta några øl, så det spikade vi nu :) Så ska bara hem direkt efter jobbet, och æta något, sen fixa till mascaran och vidare till Carl Berner till fina Lovis :)

Jag älskar min familj


Igår var Tuva Og jeg på Tusefryd

Och för alla som inte vet vad det är, så är det Norges största nöjespark, me den gick inte att jämföra med Liseberg! Den var mer i stil med grönan.

Vi åkte allt som gick, förutom uppskjutet, för den är inte rolig någonstans, man får bara himla ont i nacken. Men jag åkte iallafall den värsta karusellen jag åkt i hela mitt liv. Fyfan,, trodde jag skulle dö. Den var så högt uppe i luften, man hängde upp och ner oh den gick så sjukt fort. Inget att rekomendera, däremot massa älskade klassiska berg och dal banor med loopar hit och det, det är göj det! :D
Sen åkte vi hem till tuva och tog det lugnt, sen in till byn igen för å kolla läget, Tuva agerar turist oh köer sig en lusekofte och bara vaar allmänt söt. Sen hamnar vi på Tors Hammer och Tuva dricker öl medans jag dricker vann :)Färgat håret, fixat naglarna


Farvæl Svenska Føreningen

Førnedringen, Føroreningen, kært barn har många namn, men jag har nu sagt upp mitt boende, och har fått en lægenhet på Carl Berner :) Flyttar sista Maj, så nær jag kommer hem från Turkia så kommer jag ha nytt boende, otroligt lycklig! Jag ska bo med Jeppe, Mange och Manda, och så har vi en inneboende som heter Johanna. Hon ska kanske bo dær i en eller två månader till.
Det ær en 4.a før 18000 nok. Hur många tvkanaler som helst och ett internet som fungerar..
Och mina naglar blev bra, + att jag færgade håret. Gjorde blonda slingor så mina gula nyanser førsvann typ, så nu ær jag ænnu ljusare, dock blev det inte så mycket i utvæxten som jag ville, men dem problemen sparar vi :)

Idag ær det exakt ett år sedan vi var i Paris och besøkte Notre Dame, Montmatre, Sacre coeur och Moulin Roughe

och såhær skrev jag då.

Notre Dame, så häftigt! Så storslaget! Vi var inne i Kyrkan men var aldrig uppe i den, vi köade ca två timmar och insåg att kön knappt hade rört på sig, så vi gav upp. För längelänge sen så skulle de riva byggnaden, den gjorde liksom ingen nytta, men sen skrev Victor Hugo Ringaren i Notre Dome och återupplivade kyrkan och idag är det en stor turist attraktion!

Senare på kvällen besökte vi Montmatre, det lilla samhället. Och gud vad jag trivdes där! Musikaliska gator, massa mysiga cafeer och barer, just den dagen åt jag tre stycken olika glassar. haha, man var ju tvungen att pröva alla dess sorter och smaker och varje nytt ställe man kom till, allt såg ju så gott ut! Vi satt och drack rött på cafeet där Amelie från Montmatre spelades in,bla det caffet. Så häftigt*! Jag som älskar den filmen :)

Precis vid Montmatre ligger Sacre coeur! Ännu en Kyrka, där jag inte fick komma in för jag ahde för korta shorts¨ansåg dom. Men folk som hade kortare shorts gick ut och in, diskriminering! haha. skit samma, Men jag fick iaf sitta utanför med hela Paris framför mig. Det var så vackert!


Och vid Montmatre låg också Moulin Rouge, så då stor vi utanför och tittade på det också. Vi kände att vi inte skulle lägga en hel kväll där för det var så mycket annat som också skulle göras, och det kostade ca 1000 lappen, så vi prioriterade annat helt enkelt :)

Vill verkligen tillbaka dit

gelenails

Åh, idag ska jag bli ompysslad hos nageltechnologen. Blir gelenaglar med någon mysig vårfærg, typ orange eller mintblå? Koos, sånt man får unna sig nær det ær på væg att bli sommar.
Jag har också køpt hårfærg, først køpte jag brun, før tænkte gøra mig lite bruna slingor, men jag har ombestæmt meg, nu blir det blonda slingor igen, eller vita, Kan spara det breuna till høsten om jag kænner før det..
Jag måste handla mig en ny resvæska också kænner jag, faan det ær så mycket som jag behøver gøra kænner jag.

Igår fixade jag æntligen min bankdosa så nu kan jag øverføra pengar hit och dit, så om det ær någon som behøver så ær det bara till att sæga till!

Imorgon ær det sista dagen før både Olof och Tuva på LTM. Frågan ær vad jag ska gøra med mitt liv efter det? Men kan glædja meg åt att Tuva och jag ska på Tusenfryd på lørdag :D Waay, det ær typ Norges størsta nøjespark som øppnar, men æven om den ær så pass stor i Norge så slår den typ inte Grønan, och absolut inte Liseberg! Men vi ska iaf cykla dit, (så mysigt) før Tuvalii bor så næra :)

vad har hænt?

Jo, lønepilsen blev lagom sjuk. Vi satt på evergreen, spelade kort, blev dynga typ. Gick hem till Malin, busade lite, gick till tempest, dær lønepilsen befinner sig, dock var vi først + en annan teamleader. Men sen kom resten. Men det kænns som att Tuva och jag sprang mellan Amundsen och tempest hela kvællen. Och sen vidare till Nicole n son. Dær dansar vi en stund, sen går vi hem till svenska, efterkrøkar lite. Då var det jag, Tuva, Olof, Malin, Jonte och Olofs och Tuvas væn Fredrik. Vi sætter oss på ankan, Olof tar upp mer øl, sen førsvinner han. Vi trodde han gick och la sig, men han gav sig ut på byn och fortsatte kvællen, haha vilken ditch.
Men Jonte och Fredrik sætter sig och børjar spela ps3, ngt jækla bilspel som fkick mig att bli ordenligt snurrig i huvudet. Och ingen av oss bor ju dær, sen helst pløtligt kommer det in typ 20 pers och børjar festa medans vi ligger dær helt avdæckade typ. Så vi går upp till mig, och somnar i soffan allihopa. haha. Vilket drag....
Och min kamera då :( Jag har ju inga bilder, før jag var så jækla korkad. Jag lægger kameran på laddning på kvællen innan, så tænker jag att jag inte får glømma den imorgon nær jag drar till jobbet før vi skulle dra direkt etterpå. Och vad gør jag, jo klart jag glømmer kameran, MEN Tuva och jag går hem till mig efter jobb iaf, jag tar kameran sætter i batteriet och drar ner till trikken. MEN (haha) nær jag ska starta kameran så inser jag att jag aldrig haft laddaren i kontakten.. selvføgelig...

Annars har det inte hænt så mycket, ska sæga upp mig från svenska idag førresten, vad sker nu liksom?

Fredag 20/4

Sandra om Nu har jag bestæmt mig:
Vad glad jag blir att du ska vara hemma ett litet tag i sommar i alla fall :)
Svar: Ja det skulle jag ju varit i vilket fall som, (: Men får se vad som skjer.

Idag ær det en hemskt efterlængtad dag! Lønen kommer, haha, innan min familj kom på besøk så levde jag på skorpor och vann typ ;) Men nu kan jag æntligen køpa egen mat igen :D
Så idag direkt etter jobb ska vi hela teamet dra til Evergreen, en mysig liten pub som ligger på Bislet. Dær finns det skitbillig øl verkligen! En kanna full med øl kostar bara 150 kronor, det ær typ 4 glas øl i en kanna.
OCH PAPPA, Jag kom på en sak, om du kommer ihåg så bad du om muggar på hotellet, och en mugg i Norge betyder en bringa liksom.


Music makes me loose controle


Nu har jag bestæmt mig

Angående sommaren, jag har två alternativ. Och jag kan inte bestæmma det sjælv, utan jag har søkt jobb hemma på Tarkett, før då får jag bra erfarenhet från fabrik + mycket pengar. haha, Men jag kommer inte jobba på LTM længre æn till slutet på Maj, det har jag berættat før Olof nu. Før alla ska sluta kænns det som, och jag har stannat så længe på det hær jobbet bara før att jag ælskar miljøn och alla mænniskor som finns hær. Men sen åker jag och Sarah till Turkiet den 23,de Maj. Får jag jobb hemma, så tar jag det, får jag det inte, stannar jag hemma till Juli och bara chillar, træffa gamla vænner man itne træffat på længe osv.
Så sådant ser det ut just nu. Men till høsten kommer jag åka tillbaka igen, før hemma finns det inte så mycket att gøra, och jag har fått så otroligt bra vænner hær också, som jag ska passa på att umgås med innan jag drar mig vidare. Och jag uppskattar såklart vænnerna som jag har hemma också, men ni kommer alltid finnas kvar, det vet jag ♥

Och min familj var ju hær i helgen, det var helt perfetk verkligen :) De kom på torsdagen, då bjød de mig på mat i hotell lobbyn, haha. Sen gick vi hem till mig, (farfar var så fascinerad av hur vi bodde, och hur vi kunde bo såhær så han tog massa bilder) Och jag vet att det ær många som inte hade klarat av det, men alla erfarenheter, ær bra erfarenheter. Vi læmnade massa mat som mina søta førældrar hade køpt till mig, haha fyra hela kassar! Nu kommer jag aldrig mer behøva vara hungrig kænns det som ;)
På fredagen så gick jag 50 min tidigare från jobbet, så jag kom hem till hotellet och vi gick ner till Aker brygge, kollade in færstningen och sen gick vi och åt på Friday's, haha det var ett jækla kør med att finna någonstans att æta så Friday's var det ænda stællet som fanns plats. Sen gick jag hem till mig, duschade sminkade mig lite, sen tog jag med mig Manda och Pelle till hotellet och vi gick ner till The Dirty Cow tillsammans med mamma, pappa och syrran. Det var en mysig pub som jag aldrig har besøkt tidigare, men dit kommer jag absolut gå igen. Det var livemusik och glada mænniskor :D
Vi gick hem vid två, så inte så sen kvæll då vi visste att det skulle bli en tidig/lång dag dagen efter, och jag ville vara pigg och elert nær min familj var dær. Før på lørdagen drog vi till holmenkollen, och farfar fick æntligen gå upp i den, det ville han gøra sist de var dær men då hade de før lite tid. Men nu gick jag och farfar och Pelle upp i den. Och det var otroligt frisk dær uppe, och man såg øver hela Oslo, kan tænka mig att det ær riktigt fint dær nær det ær mørkt :)
Pappa fick sin fødelsedagspresent (han fyllde 46 år igår) och jag gav honom en radiostyrd helikopter :D Så den ska vi leka med næsta gång jag kommer hem. *Længtar extra mycket nu då*

Sen åt vi på Eataly, det var uppskattat av alla, så det var ett fint avslut. Sen dæckar jag på hotellrummet med pappa till en film, och børjar søndagen med hotellfrukost. haha Vilka busar vi ær, både sov på hotell och åt av deras mat utan lov ;)
Men æven om jag precis har træffat dom, kommer jag aldrig sluta sakna dom!Ingen kan gøra allt, men alla kan gøra något

http://www.stoppahungern.nu/

På denna link, kan man gå in och skænka pengar till fattiga lænder. Dær kan man skænka pengar som går bland annat till majs. En påse majs kostar 300 kronor och det ræcker før en familj i en HEL månad. Man kan æven skænka 1200 kronor och då håller det med majs før en hel skørdeperiod.

Du vet sjælv hur det ær att vara hungrig, tænk att vara så hungrig som det ær møjligt att vara och sen inte ha råd med att æta. Sluta var girig och hjælp till (y)

Sverigebesøk

Just nu ær klockan 09,15 och min familj ær på væg till mig :D De børjade resan vid 07,00 och jag ska att de ska skicka sms till mig varannan timme, + att de ska skicka nær de kør. De misslyckades med att høra av sig nær de kørde, men sista skickade nu vid 09,00 och skrev, så de ær førlåtna :) Skypade med syrran och mami igår, mamma trøttnade efter en stund då vi børjade visa vår rætta sida. hehe.

Men i bilen sitter mamma, pappa, syrran, farmor och farfar, och jag helt ærligt børjade bøla igår nær jag skulle sova, inte før att jag var lycklig utan før att jag var jævligt orolig.. Tænk om någonting faktiskt skulle hænda på vægen? Jag førstår nu att de ær oroliga nær jag ær ute och flænger hit och dit, men skulle något hænda mig, så skulle de iallafall ha varandra, ikke sant? Hela min familj sitter i den jækla bilen, (som ær fullpackad med mat btw, 23 paket bacon kommer till oss,haha) Så KØR FØRSIKTIGT, ni ær det finaste jag har ♥

Och sen stannar de till søndag, åh jag ser så mycket fram emot dessa dagarna! :D

Gårdagens alla hændelser

Jag kommer hem från jobbet igår, och tænker: Idag ska jag bara ligga inne, mysa, och titta på serier, men så ringer Maria på skype, och jag kan såklart inte sæga nej :) Så jag tar bussen till henne, hon møter mig på hållplatsen då jag inte minns vægen till henne. Det ær ændå en liten bit och man måste gå genom ett "dåligt" lkægenhetsområde så att sæga. Och precis nær vi ska gå genom lægenheterna så hør vi massa kras och massa skrik från en kvinna. Vi blir lite skærrade men fortsætter gå. Ljuden blir bara værre och vi hør verkligen hur en lægenhet blir helt sønder slagen. En kvinna flyger ut på sin balkong, man hør verkligen på hennes røst hur rædd hon ær, hon ropar på hjælp och skriker efter politi.
Jag blir livrædd, sæger åt Maria att inte titta och att vi måste gå hærifrån, ut från lægenhetsporten flyger tre mæn, kanske 25-30 års åldern med basebollstræ. De slår æven sønder fønstrena i trappan och flyger sedan in i en bil.


Vi blir riktigt skærrade och nær vi kommer bakom krønet så ringer vi polisen och eftersom det ær ett sånt illegalt område så hørde vi syrener bara en halv minut efter vi Maria avslutar samtalet med polisen. Det læskiga ær att hade vi kommit en minut senare så hade de sprungit rakt in i oss, inte før att det var oss de var "ute efter" men man vet aldrig vad som hade kunnat hænda.

Sen kommer vi fram till Maria, så ringer vi Manda på skype, då frågade hon om jag sett vad som låg i trappan? Nja jag hade sett en æcklig gammal strumpa typ, och det såg allmænt ofræcht ut. Jo, då var det tre stycken uteliggare som hade suttit i vår trappa, mitt utanfør dørren till vårt kollektiv och skjutit heroin, strumpan hade de førmodligen andvænt till i spænna armen med och det låg kanyler och små servetter med blod på. Som tur ær så sov jag inte hemma natten till tisdag, utan sov hos Linnea. Jag ahde fanken bajsat ner mig om jag kommit ut dær på morgonen och det låg tre knarkare i trappan. hmf.

Dublin 2012

Uppdatering: Dublin
Flyget går 21,30, Dinh skulle køra oss dit. Vi missførstår varandra med tiden, han kør från sitt vid 20,00, det tar 40 min att køra till Tuva dær vi befann oss, sen skulle det ta ytterligare 40 min att ta oss till flygplatsen i Moss, så vi blir superstressade, vi kommer liksom inte hinna med flyget nu. Och om vi hinner, så kommer vi inte kunna checka in vårt bagage, så vi plockar ut alla grejer, bara det viktigaste tar vi med oss så att vi klarar oss med ett handbagage. Men Dinh kør så rysligt fort så vi hinner, och vi hinner till och med checka in vårt bagage, så egentligen hade vi inte behøvt ta ut all vår packning! haha.

Men Dublin då,
Det var precis så som jag førestællde mig. Vi børjade ju med att boka flyget, utan att ens titta efter nær flyget går. Så det visar sig att vi ær framme i Dublin 23,10, sista incheckningen ær klockan 00,00 på hostelet ( hur fanken skriver man det i plural?) Men ja, kommer ju inte hinna dit på 50 minuter, få væskorna, hitta transport till byn och finna vandrahemmet. Så vi bokade inget vandrahem den natten, tænkte att vi får væl gå runt och titta på stan. Vi tænkte att vi hittar sækert någon bro eller något, dær vi kan sitta under. Vi hade ju køpt lite god dricka på Tax Free'n så vi hade något att værma oss med ;)

Men vi møtte en konstig snubbe som gærna ville att vi skulle sova hos honom på hans golv, men nej, vi skulle hitta vårt vandrahem først, så han hjælpte oss dit och då gick vi in dær, frågade om det var okej att vi sov dær inatt också, och det gick det. Så jag førstår inte varfør det stod på hemsidan att man inte kunde checka in efter kl 00,00?

Vi går och lægger oss och vaknar sedan på fredagen, går upp och tænker gøra staden, och allt var ju som sagt stængt, men det var himla roligt ændå. Eller ja, affærerna var øppna, men resan till Dublin gick inte ut på att shoppa. Men det var en mysig stad, vi avslutade kvællen med massa olika folk från hela værlden på vår innegård på vandrahemmet. Det var italienare, tyskor, spanjorer, mexicanare, argentinabor svenskor och norskor ;) Vi drack upp drickan från Tax free'n och sov sen vældigt gott i våra sængar.

Lørdag:
Vi startar dagen med frukost och guinness, sen går vi från pub till pub, och dær var det verkligen som man tænkt sig, trubadurer på varje pub, god miljø, och trevliga mænniskor. Och irlændare børjar dricka vældigt tidigt. Så Tuva och jag tog en en øl paus vid 18,00, så vi skulle orka med hela kvællen/natten. Men vad gør vi, jo, vi går hem, køper burk øl och sætter oss på innegården, haha! Dær drar vi med oss våra nyfunna vænner ut och de gør oss sællskap med att handla upp våra pengar :)
Og ettersom jeg bloggar från datorn på jobbet, så går det inte att lægga upp bilder, så jag tar det nær jag kommer hem :)

..


Glädjer mig till en helg borta från Norge

Sitter på flyget till Dublin om ca 7 timmar, vi kommer vara framme i Irland klockan 23.10. Klockan 00,00-00,00, dvs hela fredagen, kommer inte en ändå pub vara öppen! haha Långfredagen är en helig dag i Irland, Dvs ingen alkohol serveras, men vi kommer förhoppningsvis möta människor, och vi kommer spara pengar, kommer se hela staden och kommer förmodligen ge allt på lördag :D

Godis gör livet värt att leva.

Hyresvakten säger att vi har fått paket, så jag kommer ner och det är ett till vardera rumskamrat. Söta snäll UNDERBARA mamma och pappa som skickar påskgodis till oss :D TACKTACKTACKTACK!! ♥♥ Ni är för söta.
Onsdagskvällen är räddad trots att jag kommer tillbringa den helt alene.
Jag håller på att förbereda mig d jag åker till Irland imorgen :D Vi har hela tiden sagt att vi skulle till Amster, men folk hoppade av, flyget blev dyrt, så jag gick in på Ryanair, ser att Dublin är helt okej billigt.
-Tuva, kan vi inte sticka till Dublin då?
-Jo, det är klart vi kan!
Haha Det är underbart att jag funnit en vän som är lika impulsiv som jag är. Så vi bokade biljetter igår, och sticker imorgon :) Kommer hem på söndag igen :) Kommer klika med kameran en hel del.
NU väntar jag på att tvätten ska bli klar, två fulla maskiner, tänkte att det kan vara bra att ha det tvättat så jag vet exakt vad jag ska ha med mig :)

häj


RSS 2.0