Idag ær det exakt ett år sedan vi var i Paris och besøkte Notre Dame, Montmatre, Sacre coeur och Moulin Roughe

och såhær skrev jag då.

Notre Dame, så häftigt! Så storslaget! Vi var inne i Kyrkan men var aldrig uppe i den, vi köade ca två timmar och insåg att kön knappt hade rört på sig, så vi gav upp. För längelänge sen så skulle de riva byggnaden, den gjorde liksom ingen nytta, men sen skrev Victor Hugo Ringaren i Notre Dome och återupplivade kyrkan och idag är det en stor turist attraktion!

Senare på kvällen besökte vi Montmatre, det lilla samhället. Och gud vad jag trivdes där! Musikaliska gator, massa mysiga cafeer och barer, just den dagen åt jag tre stycken olika glassar. haha, man var ju tvungen att pröva alla dess sorter och smaker och varje nytt ställe man kom till, allt såg ju så gott ut! Vi satt och drack rött på cafeet där Amelie från Montmatre spelades in,bla det caffet. Så häftigt*! Jag som älskar den filmen :)

Precis vid Montmatre ligger Sacre coeur! Ännu en Kyrka, där jag inte fick komma in för jag ahde för korta shorts¨ansåg dom. Men folk som hade kortare shorts gick ut och in, diskriminering! haha. skit samma, Men jag fick iaf sitta utanför med hela Paris framför mig. Det var så vackert!


Och vid Montmatre låg också Moulin Rouge, så då stor vi utanför och tittade på det också. Vi kände att vi inte skulle lägga en hel kväll där för det var så mycket annat som också skulle göras, och det kostade ca 1000 lappen, så vi prioriterade annat helt enkelt :)

Vill verkligen tillbaka dit

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0