Det är kul att det bor två ryssar och en norrman på svenska föreningen

Dagen började med att fixa till sig, lite söka jobb looken. Jag lämnda ut totalt 11 cv,n och jag hoppas innerligt att jag gjorde ett bra intryck på minst ett utav dom. Jag lämna b.la cv på cubus, hm, gina och några parfymerier. Det kändes mest bra på cubus kan jag säga, men fan jag var så sjukt nervös så när dom pratade med mig så kändes det som att jag sa helt fel saker. Känns dumt att försöka sälja sig själv och säga allt som står i cv,t. När de läser det sen då blir det ju bara upprepat. Men det är ju fredag idag också så jag kan ju räkna med att vänta minst till måndag iallafall.

Och ja ikväll, fredag, det är ju fest i minst ett av rummen här på vår våning varje dag. Men ikväll var det lite extra eftersom det är helg. Men jag orkar verkligen inte ge mig ut på partaj, jag orkar bara inte. Jag har varit social med dom och suttit nere på innegården men jag sitter liksom i mjukisbyxor och håret uppsatt i en tofft. Jag bara orkar inte bry mig helt enkelt. Jag får ingenting ut av det längre känns det som. Alltid samma sak. Aldrig några som bara vill dansa och ha kul typ. Som sist jag festade var det två dagar innan jag stack hit, då blev jag riktig kalasig. Gick på skumparty inne på Ron, hur kul som helst. Men det var ganska få tjejer där inne och alla killar skulle ta av sig tröjorna och hålla på. Ni är inte 15 längre..

Men
någon snubbe med skum i heela ansiktet gick fram till mig och stoppade hans äckliga tunga i min mun, och jag har ingen aning om vad det var för någon snubbe. Varför är sånt så viktigt för människor? JAJA, nä nu ska jag sluta klaga och verka vara mycket bättre än alla andra, för nej ag vet att jag inte är det :) Nu blir det facebook, one tree hill och vänner hela den underbara fredagskväll!


Slappis dag

Japp, jag låg extra länge i sängen idag, bara för att ta vara på mitt underbart varma täcke. Men jag steg upp vid tolv ungefär och då fixade jag till mig. Egentligen behövs det inte, man känner ju ändå ingen här. Jag handlade mig två svarta linnen. Alltså jag fick med mig ett svart, ett vitt och ett grisrosa längre linne. Hur lyckades jag missa alla mina linnen!? Det som är ett måste för mig, bästa basplagget som finns. Sen köpte jag även tjocka knästrumpr, jättemysiga :)

Pratade med Sorab (Zorab?) också, han som skulle kolla med telefonjobbet, och de skulle ringa för utbildning nästa vecka. Så då kanske det väntar ett samtal. Jag kan ju inte säga att jag egentligen har ansträngt mig så mycket för att få ett jobb. Jag har sagt till mig själv att jag ska lämna ut cv, n men jag är alldeles för blyg för sånt! Men imorgon ska jag ta mitt förstnd till fånga och åka ut till Sandsjöviken och där ska jag lämna lite cv,n i butiker.

Ikväll då, vi har knarkat One tree hill, har 8 säsonger på datorn så jag känner mig aldrig uttråkad. Sen tittade vi på en film 'The fourth kind', rysare som var rysligt ryslig.. haha tönt. Nej men den var läskig, OCH intresant. Jag älskar övernaturliga saker. Det finns alltid något nytt att lära om det. Varför fanns det inte något sånt här intresant ämne i skolan? Då hade jag haft högsta betyg i något iallafall ;) Men då ska man väl kunna bevisa att det faktiskt existerar också.

Och jag måste fixa stype till datorn också, fatta att jag bor utom Sveriges gränser och inte har skype så jag kan ringa gratis hem till morsan, whatwhat.. Det fixar vi imorgon.

Nu blir det ett till avsnitt, sen sooooova


,


Låt oss börja

Känner att jag nu börjar komma in i rätt spår, har idag för första gångne åkt spårvagn själv, eller ja, med Linnea då också men hon är ju nybörjare hon också. Det var ioförsig jäkligt dyrt. 8 biljetter för 200 koronas. Men vi plankade, och inte utav anledning till att vi är snåla utan för att vi helt enkelt inte visste hur vi skulle göra? Inte lätt när man inte har någon som står med och visar. Liksom pinsamt att stå där och krångla och alla människor glor på en, haha!

Jo men dagen, Linnea Hultgren som vi träffade idag. Vi hade det jättemysgt. Vi började dagen inne på Oslo city (köpcenter) där vi tog en varsin baguette. Vi balbblade och babblade och orden tog aldrig slut. Tre pratkvarnar som sitter ihop och det blir aldrig tråkigt! Sen handlade jag mig lite strumpbyxor och strumpor. Strumpr som alla vet som känner mig, är något jag alltid har haft dåligt med. Därför har jag vuxit upp med olika strumpr på mina fötter, det har varit en hård uppväxt..

JAMEN, vi lagade mat, wockat!




Vi ska träffas igen på lördag för vinmys. Eller alla här på föreningen dricker vin (och allt annat) alla dagar i veckan verkar det som. Jag förstår inte hur dom orkar! Fest just nu i rummet intill, jag har varit och hälsat på ett par ggr. EN snubbe frågade mig vad jag jobbade med. Japp inget för tillfället, så frågad ehan vad jag sökte och jag svarade att allt möjligt typ, jag vill ju ha så mycket erfarenhet som möjligt av den här resan så jag vill liksom testa på det mesta. Och jag gav han mitt nummer så skulle han se vad han kunde göra, woopwoop. Och det kommer isf bli telefonförsäljare isf. Alla erfarenheter är bra erfarenhet.

Och
en sak till, när jag skriver allt detta, denna texten, så tänker jag orden i huvudet i stockholms dialekt, sick! haha har träffat en superskön brud som kommer därifrån och hon babblar heela tiden så inte konstigt att man snappar åt sig endel ;)


Precis läst ett kapitel från *Så länge vi båda andas*

Klockan är tio och jag har varit vaken i ca en timme. Jag är färdigsminkad men ska bara sätta på mig kläder och fixa till mitt hår så är jag sen redo för brunch tillsammans med Linnea från Sölvesborg. Min Linnea Andersson och Miranda kommer också följa med ut :)

Och så kommer det bli till att köpa en rackarns telfon idag också, vänliga fina vänne rjag har här som lovar att hjälpa mig att hitta något. Hade det inte varit för Miranda hade Linnea och jag inte kunnat hitta någonting här, jag kommer alltid vara en småstadstjej inombords :)

Och för er som inte vart i Oslo, staden är inte lik stressig som Sthlm tycker jag inte, inte lika mycket människor och det är väldigt skönt. Man slipper känna sig som en bonne när man är här. Men staden är inte lika vacker som Sthlm, långt ifrån.


Takvåningen, 5.te våningen, 72 trappor

Och tanken för kvällen var att jag skulle bli medlem på bemanningssidor, så jag kan börja jobba och tjäna pengar. Och då ville jag ha mitt norska nummer där jag inte hade någon täckning? Varför hade jag inte det? Kanske för att min Iphone är låst till telenor. Smart där Sofie!

Så imorgon, köpa ny mobil, det finns billiga skittelefoner så jag slipper slänga ut massa onödiga pengar. Så det betyder att jag kommer behålla mitt gamla nummer också, ifall ni nu vill skicka sms eller något istället för att facebooka mig.

Japp, och såg för första gången Pulp Fiction ikväll. Det var på tiden, den vart sweet..

Och, min röv kommer bli taight av trapporna
här.


varit på toppen av operahuset

Har nu fixat skattekort, och simkort. Men är tydligen dålig täckning på simkortet så är lite okontaktbar. Men det ska nog fixa sig ändå. Och nu använder ajg inte mer mitt svenska nummer! Så om ni försöker nå mig är det ingen mening.

I väntan på att skattekortet ska komma ska jaganmäla mig på lite bemmaningssidor. Jag kan inte skaffa bank försen kortet har kommit, lite drygt att vänta. Men finns inte så mycket mer att göra.

Och imorgon är det onsdag så då ska jag träffa Linnea ifrån kören :D Sist vi träffades var när vi firade juldagen ihop, det var en jäkla tequila kväll som ingen har ett minne av :) Och ja, det är ju ett tag sen! Så ska bli så roligt att träffa henne igen (: En riktigt snäll människa det där.


Knäckebröd och coca cola.. God morgon

Okej, det första vi ska fixa idag är ett nytt simkort med norskt nummer. Det är bättre att ha ett norskt nummer när man söker jobb för de tycker det är smidigare och billigare att få tag på en då, vilket ioförsig stämmer väldigt bra. Och sen ska vi fixa en norsk bank, och så ska vi fixa ett skattekort :)
Det
till att börja med, sen ska jag skriva ner mitt norska nummer på mina cv,n sen är det bara till att lämna ut och bli medlem i massa sidor med bemmaningsföretag. Spännande, men såklart är jag lite nervös inför intervjuer som komma skall, jag har aldrig varit med på en sån i hela mitt liv.

Och mamma som är världens bästa skickade med mig massa mat! Det var tungt att bära, som tur väl kom Miranda och två till och mötte oss på stationen igår så då fick vi massa hjälp att bära, annars hade det nog blivit lite problem för oss. Jo men maten, så himla skönt att man tog med sig, nu klarar jag nog mig i två veckor! Massa pulvermos, konserverade köttbullar, pilsnerkorv, knäckebröd, tonfisk osv.. Så började dagen med knäckebröd men har ju ingen juice eller mjölk så det fick bli en enkel coca cola.



bra att jag har ögonbryn


Första kvällen i Oslo, fortfarande skitnödig

När Linnea och jag vart ungefär 10 år, så bestämde vi oss för att när vi blir gamla nog så ska vi dela lägenhet, och här är vi nu! Och vi fick Miranda på köpet!

Började med att tåga till Lund, det var jobbigt att få av 100 kg packning, men som tur är det finns det vänliga människor som är villiga att erbjuda sin hjälp. Så tack snälla damen! Sen var det vila en timme i Lund då vi passade på att äta och sen Oslobussen från 12.30-20.00. Men det var ingen jobbig resa, fanns gott om plats för benen och sköna säten.

Nu intar jag strax duschen och sedan vidare till sängen, så vi är pigga imorgon när vi ska ge oss ut i staden för att visa upp oss och lämna cv,n (: Och tack Danne för hjälpen!

Och jag ska försöka vara så duktig som möjligt med uppdateringar för familjens och min egen skull.


RSS 2.0